Voor dat het feest lostbarste, werden de armen uit de mouwen gestoken. Ook wijkwethouder Marleen Damen kwam helpen bij de grote schoonmaak van het park. (Hoofdfoto: Marieke van Middelkoop, reportage/video: Chris de Waard).

Parkfeest Zeeheldenbuurt groot succes

Mede dankzij het mooie weer is het Parkfeest in de Zeeheldenbuurt afgelopen zaterdag een groot succes geworden. Het feest stond in het teken van een grote schoonmaakactie van het park en de groenstrook langs de Bontekoestraat. Er lag daar veel zwerfvuil in de bosjes en de onvermijdelijke hondenpoep maakt de speelweide ook niet aantrekkelijker. Het startsein voor de schoonmaakactie werd om 12.00 uur gegeven door Cor Arnoldus, voorzitter van de buurtvereniging.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/158643264″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Cor Arnoldus over het Parkfeest van afgelopen zaterdag.

De gemeentereiniging had gezorgd voor materialen. Veel kinderen en hun ouders hielpen mee. Ook de wethouder Wijken, Marleen Damen, kwam met PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla en enige raadsleden meehelpen met schoonmaken: zij konden hun lol op bij de Bontekoestraat, waar een soort semi-vuilnishoop was ontdekt. Na een uur was het meeste vuil in de container verdwenen en was de groenstrook bij de Bontekoestraat bezaaid met vlaggetjes waar hondenpoep en afval was gevonden.

Het was feest in de Zeeheldenbuurt, afgelopen zaterdag na de grote schoonmaak van het park.

Voor de kinderen was er ondermeer een springkussen. Ook konden ze filmpjes kijken en knutselen. Voor de ouders was er muziek, een vrijmarkt, een loterij en lekkere hapjes en drankjes, kortom alle onderdelen voor een mooi buurtfeest om de samenhang van de Zeeheldenbuurt te vergroten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×