SP-raadslid Ries van Walraven wil weten hoe het in Leiden gesteld is met onvrijwillig thuiszittende kinderen. (Foto: SP)

SP in Leiden bezorgd over thuiszittende kinderen

De SP in Leiden maakt zich zorgen over de problemen bij het passend onderwijs (PO). Vanaf komend schooljaar wordt de nieuwe wet op het passend onderwijs ingevoerd. Kinderen gaan sinds enkele jaren naar dezelfde school gaan. Ook kinderen met speciale behoeften zijn op het reguliere onderwijs geplaatst.

Voor, zowel het basis- als het voortgezetonderwijs, zijn problemen bekend die met de nieuwe wet moeten worden opgelost. Lastig plaatsbare kinderen, bijvoorbeeld, worden door scholen geweigerd omdat deze geen goede begeleiding kunnen leveren. Hierdoor zitten er landelijk vermoedelijk enkele honderden kinderen thuis terwijl zij verplicht naar school moeten en bovendien graag willen.

De SP-gemeenteraadsfractie wil weten hoe het in Leiden is gesteld met het aantal thuiszittende kinderen? Hoeveel zijn het er en waarom kunnen zij niet naar een school in de regio?

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×