De rood-grijze bus van R-net (Foto: Provincie ZH).

R-net bussen gaan via Plesmanlaan rijden

De R-net bussen die tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk gaan rijden, zullen in Leiden via de Plesmanlaan gaan. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de provincie, de betrokken gemeenten, het LUMC en de Universiteit. De partijen hadden drie opties op het oog. Via Nieuw-Rhijngeest / Wassenaarseweg, het Bio Science Park en de gekozen variant over de Plesmanlaan.

De route door het Bio Science Park viel af vanwege de nadelige invloed van de buslijn op de ruimtelijke kwaliteit en de verkeersveiligheid in het gebied. Op het moment dat het Leidse busstation wordt verplaatst naar de andere zijde van Leiden CS komt de optie Nieuw-Rhijngeest / Wassenaarseweg weer wel in beeld. Het is de bedoeling dat de lijn in 2018 wordt gestart.

Zolang het busstation niet verplaatst is, rijden de bussen van R-net dus mee met het verkeer over de Plesmanlaan en Leiden-West. De R-net bussen zijn te herkennen aan de rood-grijze kleur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×