De enorme rookpluim was in de wijde omgeving te zien. (Foto: wijkagent Mirjam van der Zee, via Twitter).

Grote brand bij Slingerland Potgrond Zoeterwoude

Gisteravond heeft er een grote uitslaande brand gewoed in de leegstaande bedrijfsruimten van Slingerland Potgrond in Zoeterwoude. Door de brand zijn er mogelijk asbestvezels vrijgekomen in de omgeving van de nabijgelegen panden aan de Zuidbuurtseweg en de Geerweg. De bewoners van een achttal woningen kregen gisteravond al snel te horen dat uit een eerste onderzoek naar voren is gekomen dat er geen asbestverdacht materiaal in de omgeving van hun panden is gevonden. Dat laat de gemeente Zoeterwoude weten.

De gemeente sluit niet uit dat er toch stukjes asbesthoudend materiaal in de omgeving van de panden liggen. Deze stukjes zijn echter op zich niet gevaarlijk voor de gezondheid. Er zijn voor de bewoners daaarom geen gezondheidsrisico’s. Om de aanwezigheid van asbest definitief uit te sluiten, wordt er vandaag nader onderzoek verricht. Het bedrijventerrein waar asbesthoudende deeltjes zijn aangetroffen is afgezet met een zwart/geel asbest-lint.

Het is belangrijk dat de asbesthoudende stukjes niet kapot getrapt of gereden worden. Om te voorkomen dat de asbesthoudende stukjes worden verplaatst is het gebied afgezet. De mogelijk aanwezige stukjes asbesthoudend materiaal worden door een deskundig bedrijf opgeruimd.

Omdat de werknemers van dit bedrijf bijna dagelijks met asbest omgaan en direct met asbest in contact komen, zullen zij beschermende kleding dragen. Voor de omwonenden is het risico volgens de gemeente zo klein dat beschermende kleding niet noodzakelijk is. 

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×