Tussen de 22.000 en 24.000 mensen bezochten volgens een schatting van de politie afgelopen zondag het gratis festival Werfpop in de Leidse Hout. Ondanks die enorme mensenmassa is het prima verlopen. (Fotoi Werfpop / Coen Bastiaansen).

Handvol verkeersovertredingen bij drukste Werfpop ooit

De politie heeft zondagavond tijdens Werfpop bij de Leidse Hout een verkeerscontrole gehouden. Tussen 15.30 uur en 00.30 uur werd tegen 11 bestuurders proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed van alcohol. Drie rijbewijzen werden ingevorderd. Twee personen bleken helemaal geen rijbewijs te hebben en kregen daarvoor een proces-verbaal. Verder bleken 35 bromfietsen opgevoerd te zijn en waren van een brommer de remmen niet goed. 

De politie heeft naast de controle ook extra toezicht in de omgeving gehouden. Een persoon werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. Een 34-jarige Rotterdammer werd bij het festivalterrein aangehouden wegens een poging tot mishandeling.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×