De gemeente Leiden volgt de vlaginstructie die de rijksoverheid voor vandaag heeft afgegeven. Daarin wordt aan gemeenten verzocht om op gemeentelijke gebouwen de vlag half stok te hangen. (Foto: Chris de Waard).

Sleutelstad 93.7 FM past programmering aan

In verband met de Dag van Nationale Rouw heeft Sleutelstad FM vandaag een aangepaste programmering. De muziek is aangepast en om 16.00 uur zullen we ook op de radio een minuut stilte in acht nemen.

Nederland heeft geen traditie om bij grote rampen een periode van Nationale Rouw af te kondigen. Ook nu werd in eerste instantie door premier Rutte afwijzend gereageerd op de suggestie om in verband met het neergeschoten passagiersvliegtuig boven Oekraïne een dag van Nationale Rouw te houden. Gisteren kwam hij daar op terug.

De laaatste keer dat in Nederland een Dag van Nationale Rouw werd afgekondigd, was in 1962 bij het overlijden van prinses Wilhelmina.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×