Bij het slaan van de eerste paal hingen de vlaggen vorige maande halfstok bij omwonenden van de nieuwe moskee. (Archieffoto: Chris de Waard).

Omwonenden moskee verliezen kort geding

De omwonenden van het te bouwen Islamitisch Centrum aan de Ter Haarkade hebben het kort geding verloren dat ze hadden aangespannen om de bouw stil te leggen. Met hulp van Leefbaar Leiden raadslid Tomas Kok stapte een groep omwonenden naar de rechter omdat bij de moskee te weinig parkeerplaatsen zouden worden aangelegd. Ook wordt de molenbiotoop niet gerespecteerd. Door de hoogte van de minaret vangt de molen in de toekomst waarschijnlijk minder wind dan nu en dat mag in principe niet. De provincie verleende er echter een ontheffing voor.

De teleurgestelde overburen van het toekomstige islamisch centrum leggen zich niet bij de uitspraak neer. Er is inmiddels een zogenaamde bodemprocedure aanhangig gemaakt bij de rechtbank.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×