De opleiding Mechatronica groeit het hardste bij het ROC Leiden. (Foto: Marc de Haan).

ROC Leiden: Grootste groei bij opleiding Mechatronica

De technische opleidingen Mechatronica en Middenkader engineering bij ROC Leiden zitten in de lift. Mechatronica, een combinatie van electrotechniek, werktuigbouwkunde, installatietechniek en technische informatica (ICT), had een jaar geleden 143 studenten. Voor komend studiejaar staat de teller op 173. Dat is een stijging van bijna 21%.

Ook Middenkader Engineering – deze opleiding leidt toekomstige projectleiders op – doet het goed. Deze technische opleiding steeg in een jaar tijd van 220 naar 235 studenten (een stijging van bijna 7%).

Manager onderwijs Techniek Janneke Verleng is blij met deze positieve ontwikkeling: “We zien dat we ons in deze markt kunnen onderscheiden door een goede programmering. De studenten krijgen de gelegenheid om zich technisch vaardig te ontwikkelen en daarnaast is er door het werken in projecten alle gelegenheid om competenties te ontwikkelen als projectleider. Boeiend onderwijs leidt tot succes voor de studenten: dat vertaalt zich in geslaagde stages, een hoog diplomarendement en een prima fundament voor werk of verdere studie”.

Verleng is daarnaast erg blij met een project als Toptechniek voor Rijnland, dat zo’n anderhalf jaar geleden is gestart met als doel meer (toekomstige) studenten op te leiden in de technische sector. Komend studiejaar start een samenwerkingsverband op het gebied van Life Sciences & Health, de wereld van techniek en gezondheid. 

Studenten uit drie verschillende opleidingen, te weten Middenkader Engineering, Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) en de Leidse instrumentenmakers School (LiS) gaan vanaf september samen een zonnepomp bouwen. Deze zal worden aangedreven door zonne-energie. In november zal het project worden afgerond met een presentatie aan vmbo-leerlingen. Op deze manier kunnen zij op een praktische manier kennis maken met bovengenoemde vakgebieden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×