Jan Bronsgeest uit Leiden kreeg - net als de twee redders die eerder al bekend waren geworden - de heldenpenning van de gemeente Leiden. (Foto: PR).

Ook heldenpenning voor derde redder

Burgemeester Lenferink heeft de heldenpenning van de stad Leiden uitgereikt aan Jan Bronsgeest. De heer Bronsgeest wist op dinsdagavond 10 juni 2014 te voorkomen dat een jonge vrouw zich bij Station Leiden Centraal van het leven zou beroven. De heldenpenning is voor dit soort heldendaden ingesteld en bestaat uit de legpenning van de gemeente Leiden in zilver.

Bronsgeest werkte die avond samen met Faissal Bouchan en Moussab Atya. Deze jongens kregen eerder deze maand voor hun handelswijze bij hetzelfde voorval ook de heldenpenning van de stad. De betrokkenheid van Jan Bronsgeest was toen nog niet bij de gemeente en de politie bekend.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×