Daders inbraak in Voorschoten snel gepakt

De politie heeft vrijdagmiddag twee Amsterdammers aangehouden in verband met een woninginbraak in de Raadhuislaan in Voorschoten. Toen de bewoner omstreeks 14.15 uur in de buurt van de woning kwam, zag zij twee mannen lopen met een tas die zij herkende. Omdat ze de situatie niet vertrouwde, noteerde zij het kenteken van hun auto. Eenmaal binnen bleek dat er geld, sieraden en tablets uit haar woning waren weggenomen. Hierop belde de bewoner direct 112 en gaf zij een signalement en het kenteken door.

Op basis van het kenteken bleek dat de eigenaar van het voertuig in Amsterdam woonde. Via Automatic Number Plate Recognition (ANPR) werd het voertuig rond 15.15 uur in de buurt van Amsterdam gesignaleerd. Agenten lieten de auto stoppen en hielden de inzittenden aan. Het bleken Amsterdammers van 21 en 32 jaar. Ze voldeden aan het signalement en in de auto werden onder meer de weggenomen tablets aangetroffen.

Advertentie

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×