De komst van Benno L. naar Leiden zorgde eerder dit jaar voor veel onrust in de wijk waar hij is ondergebracht. (Archieffoto: Chris de Waard).

Reclassering: Benno L. niet op de vlucht

Al enkele dagen gaat met name op Facebook het hardnekkige gerucht dat Benno L. op de vlucht zou zijn. Volgens verhalen op de social media zou hij zijn enkelband zelfs stukgeslagen hebben en naar Duitsland zijn gevlucht. Een woordvoerdster van Reclassering Nederland doet het af als een ’broodje aap-verhaal’.

Reclassering Nederland houdt toezicht op mensen als Benno L. die voorwaardelijk vrij zijn. Dat toezicht gebeurt bij Benno L. ondermeer elektronisch via een enkelband. Of hij in Leiden verblijft of elders is, wil de reclassering niet zeggen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×