Kaart van de werkzaamheden in de Merenwijk (Afbeelding: gemeente Leiden)

VVD vreest opstoppingen in Merenwijk door verplaatsen bushaltes

De VVD in Leiden vreest dat het verplaatsen van verschillende bushaltes in de Merenwijk zal leiden tot opstoppingen. De bushaltes tussen de Veenbes en de IJsselmeerlaan worden zo aangepast dat de bus stopt op de rijbaan in plaats van ernaast in een speciaal stopvak. Bij de halte Fakkelgras is de situatie al gewijzigd. De VVD constateert dat daar al een verslechterde doorstroming is ontstaan.

Audiofragment: VVD-raadslid Dorien Verbree over het verplaatsen van de bushaltes in de Merenwijk.

De VVD wil weten of de gemeente overleg heeft gepleegd met de bewoners. Deze roeren zich omdat zij vrezen dat de Merenwijk straks onbereikbaar zal worden. Ook wil de VVD weten of de nieuwe situatie nadelige gevolgen zal hebben voor de aanrijtijden van de hulpdiensten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×