Het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp

Fusie Leidse ziekenhuizen definitief goedgekeurd

De fusie tussen het Diaconessenhuis Leiden en de Rijnland Zorggroep, waartoe het Rijnland Ziekenhuis behoort, is nu ook goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Eerder ging ook al de Autoriteit Consument en Markt (ACM) met de fusie akkoord. De bestuurders van het Diaconessenhuis Leiden en de Rijnland Zorggroep zijn blij met de toestemming van de NZa. Volgens hen kunnen de ziekenhuizen door de fusie blijven voldoen aan de steeds strengere kwaliteits- en volumenormen.

Met elkaars kennis en ervaring kunnen de beide ziekenhuizen hoogstaande zorg aan de inwoners van de regio blijven bieden. Het Rijnland Ziekenhuis heeft ook nog een locatie in Alphen aan den Rijnl. Bovendien zijn de ziekenhuizen een aantrekkelijke werkgever voor medisch specialisten en medewerkers. Binnenkort treffen de organisaties voorbereidingen voor de integratie in 2015. 

Patiënten en cliënten kunnen blijven rekenen op de zorg zoals deze nu ook geboden wordt. De poliklinische en basis ziekenhuiszorg blijft op alle drie de ziekenhuislocaties: in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp. De verpleeghuizen in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp blijven de zorg bieden zoals deze nu ook geboden wordt aan cliënten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×