Het eerste optreden tijdens de Nacht van Kunst en Kennis is bekend germaakt. In de Lakenhal staat Spinvis tussen de Rembrandts met een combinatie van dromerige luisterliedjes en een toepasselijke lezing over het huwelijk tussen kunst en wetenschap. (Foto: PR).

Programma tweede Nacht van Kunst en Kennis krijgt vorm

De Nacht van Kunst en Kennis die vorig jaar voor de eerste keer in Leiden werd georganiseerd, beleeft op 20 september de tweede editie. Wegens succes geprolongeerd zou je hier gerust kunnen zeggen, want vorig jaar telde het nieuwe festival meteen al duizenden bezoekers. ‘De Nacht’ speelt zich net als vorig jaar af om een aantal locaties in de Leidse binnenstad. Allemaal op loopafstand van elkaar: Stadsgehoorzaal, Academiegebouw, Museum De Lakenhal, de Oude Sterrewacht, het Scheltema Complex, de Hortus Botanicus, het Rijksmuseum Volkenkunde, de Leidse Schouwburg en Museum Boerhaave.

nkk.png

De komende weken wordt het programma stukje bij beetje bekend gemaakt. Dat bestaat uit tientallen onderdelen, waaronder de Ig Nobel Night, lezingen, muziek, literatuur, theater, dans, experimenten, (moleculair) eten, drankjes en nog veel meer.

Nacht van Kunst & Kennis 2014 launch trailer from BKB on Vimeo.

Inmiddels is de kaartverkoop begonnen. Voor een tientje kan je erbij zijn en dat betekent waar voor je geld. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 2.00 uur ’s nachts. Het ticket ruil je op de avond zelf om voor een polsbandje waarmee je toegang krijgt tot alle locaties.

astronaut.jpg

Bij de Oude Sterrewacht waan je jezelf astronaut in de astronautentrainer van ESTEC.

Net als vorig jaar doet Sleutelstad via de radio live verslag van alle activiteiten. De speciale uitzending begint om 19.00 uur en duurt tot 2.00 uur ’s nachts. Luisteren kan via 93.7 FM in de ether, 102.4 kabel of via onze webstream.

Advertentie

Leiden Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×