De slaapzaal in het UMC is vanaf vannacht de enige centrale slaapplek voor honderen deelnemers aan de EL CID-week. Dat wordt dringen bij de douches en bij de oplaadhoek voor smartphones. (Archieffoto: Niels Lelieveld)

El CID-week: Slaaptent Hogeschool gesloten

Eerstejaars studenten die nog geen kamer of andere slaapplek in Leiden hebben, kunnen tijdens deze EL CID-week onder andere terecht bij de verschillende studentenverenigingen. Daarnaast waren er twee grote slaaplocaties ingericht: een grote slaaptent bij de Hogeschool Leiden en een slaapzaal in het Universitair Sport Centrum (USC) waar enkele honderen sjaars hun slaapzak kunnen neerleggen. De slaaptent bij de Hogeschool Leiden blijkt echter niet aan de eisen te voldoen en wordt gesloten.

De aankomende studenten die deze week in de slaaptent zouden overnachten, worden allemaal overgeplaatst naar het USC. Volgens de EL CID-commissie is daar plek voor gemaakt. Studenten betwijfelen dat: “Maar de slaapzaal is al megadruk, zo wordt douchen en het naar je plek lopen bijna onmogelijk,” zo stelt ene Dominique via Facebook.

De filmcrew van de EL CID-week maakte een korte impressie van dag 1.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×