Het schip ligt vast onder de spoorbrug, nadat deze te vroeg sloot. (Foto: Maurits von Heijden).

Brug te vroeg dicht: schip vast onder spoor

Het verkeer over het water en het spoor staat vast bij de Kanaalweg. De spoorbrug over het water ging te vroeg dicht. Een passerend schip kwam daardoor vast te zitten onder de brug die daardoor ook niet helemaal dicht kan. Daardoor rijden er geen treinen tussen Leiden en Alphen.

De NS waarschuwt reizigers dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedraagt. Rond 12.30 uur hoopt het spoorbedrijf de brug hersteld te hebben zodat deze weer dicht kan en de treinen weer kunnen gaan rijden. Hoe het kon gebeuren dat de brug te vroeg sloot, moet nog worden uitgezocht.

[Update] De schade aan de spoorbrug is van dien aard dat Prorail meer tijd nodig heeft voor het herstel. Hoe lang is nog onbekend. De NS heeft tussen Leiden Lammenschans en Alphen bussen ingezet. Check de website van de NS voor de meest actuele status van de storing:
//www.ns.nl/storingen/index.form#prio-57787.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×