Van de 40 deelnemende catamarans moesten er 20 worden geholpen door de KNRM. (Foto: KNRM Katwijk).

Tientallen catamarans in problemen bij Katwijk

Het was een druk weekeinde voor de verschillende reddingsbrigades langs de kust bij Katwijk en Noordwijk. Door de harde wind moesten de boten verschillende keren uitrukken. De grootste problemen ontstonden zaterdag bij de jaarlijkse Eneco Luchterduinen Catamaran Race. Daar raakten 20 van de 40 deelnemende zeilboten beschadigd.

Door de krachtige westenwind lieten sowieso 25 van de 65 ingeschreven catamarans verstek gaan. Er verschenen er slechts 40 aan de start. Daarvan moest de helft een beroep doen op de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Die was met boten uit Katwijk, Noordwijk en Zandvoort aanwezig om de beschadigde catamarans te helpen.

Al voor de start lagen er tien catamarans om. Ook tijdens de wedstrijd moesten de verschillende eenheden van de drie reddingsbrigades meerdere keren in actie komen. Zo brak bij een catamaran het roer en ontstond er schade aan een drijver en brak bij een andere boot de mast af.

Door de slechte weersomstandigheden is de race ingekort tot voor de Noordwijske kust. Oorspronkelijk zouden de boten doorzeilen naar Zandvoort.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×