Het carillon van de Leidse stadhuistoren.

Experimenteel concert van beiaardiers op Stadhuisplein

Op dinsdag 2 september vindt er op het Stadhuisplein in Leiden een bijzonder concert plaats. De mezzosopraan Emma Brown neemt het dan namelijk op tegen de beiaardiers Levina Pors en Henk Veldman van het Leidse Stadhuis. Er wordt muziek gespeeld van o.a. Händel, Bach en er zijn songs te horen uit de musicals The Sound of Music en My fair Lady. Het concert dat in de toren van het stadhuis plaatsvindt, is op de begane grond te volgen bij City Hall door middel van een videoverbinding. 

De Engelse mezzosopraan en componiste Emma Brown volgde de opleiding Muziek aan de Universiteit van Cambridge en verhuisde vervolgens naar Nederland om haar studie zang en compositie voort te zetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar kerkmuziek is uitgevoerd in Engeland en Nederland, onder meer in St John’s College in Cambridge, de Hooglandse kerk in Leiden en de Laurenskerk in Rotterdam.

Levina Pors studeerde beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes en Todd Fair. Zij bespeelt de raadhuisbeiaard van Bussum en de museumbeiaard van Heiligerlee. Als adjunct-beiaardier is zij verbonden aan de gemeente Raalte en adviseur van Leiden voor de stadhuisbeiaard en van het Leids Carillon Genootschap. Verder is zij uitgever van bladmuziek en automatische muziek ofwel ‘versteken’ voor beiaard.  

Henk Veldman studeerde orgel bij Wim van Beek en Theo Jellema. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Teven studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Bernard Winsemius. Hij is organist in Amersfoort en beiaardier in Middelstum, Raalte en Rhenen.  

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×