Paarden en geiten Professorenwijk moeten weg

De paarden en geiten die al jaren op een stuk grond achter de De Sitterlaan verblijven moeten van de gemeente het veld ruimen. Volgens de afdeling Handhaving zijn de dieren daar illegaal geplaatst en maken ze geen onderdeel uit van het bestemmingsplan.

De familie Buijn, eigenaar van de dieren, heeft een brief van de gemeente gekregen waarin kenbaar wordt gemaakt dat de dieren moeten worden verwijderd op straffe van een dwangsom van € 15.000,- De Partij voor de Dieren vindt dat er plek moet zijn voor dieren in de stad en heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.

Al vele jaren zijn de dieren op het stukje grond te vinden en worden ze goed verzorgd. Regelmatig komen er kinderen uit de buurt naar de paarden en geiten kijken en maken ze niet alleen voor hen maar voor de hele buurt een geliefd onderdeel van de omgeving uit. Volgens de gemeente is er over de dieren geklaagd, de PVDD wil van de gemeente onder andere weten om hoeveel klachten het gaat en of het ontruimingsbesluit uitgesteld kan worden zodat in de tussentijd naar een oplossing kan worden gezocht.

Verder wil men weten of het college oog heeft voor het maatschappelijk belang voor kinderen en andere buurtbewoners, omdat zij in contact kunnen komen met dieren in hun eigen buurt. Tenslotte maakt de partij zich zorgen of de dieren wel geplaatst kunnen worden bij bijvoorbeeld kinderboerderijen in de omgeving en of er is onderzocht of er andere manieren zijn dan ontruiming om aan de klachten tegemoet te komen.

Leiden paardenweide


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×