Verdachte ernstig zedenmisdrijf aangehouden in Antwerpen

Met de aanhouding van een 43-jarige Hagenaar verwachten politie en het Openbaar Ministerie een ernstig zedenmisdrijf te hebben opgelost dat zaterdag 16 augustus in een woning in Voorschoten plaatsvond. Op die bewuste zaterdag werd er bij het slachtoffer aangebeld. Op het moment dat zij nietsvermoedend de deur opende werd zij direct door de verdachte haar woning ingeduwd. Na een korte worsteling in de woning vond daar een ernstig zedenmisdrijf plaats. De verdachte sloeg daarna op de vlucht.

Politie en het Openbaar Ministerie hebben hierop direct een groot onderzoek opgestart. DNA-onderzoek in de woning leverde een hit op in de DNA databank. Hierdoor kwamen politie en justitie de verdachte op het spoor. Door nauwe samenwerking tussen politie en het OM en accuraat optreden van de Belgische autoriteiten kon de verdachte gisteren in Antwerpen worden aangehouden. 

Het gaat om een 43-jarige man uit Den Haag. Hij is vandaag in België voorgeleid. Bekeken wordt wanneer de verdachte aan Nederland kan worden overgedragen.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×