Een hele horde agenten was nodig om de ontklede verdachte in bedwang te houden. Uiteindelijk kwam er een busje pepperspray aan te pas om hem in te rekenen. (Hoofdfoto: Jan Mens, reportage Matthias van Arkel).

Politie vist voortvluchtige verdachte uit water

Een hele politiemacht kwam zojuist in actie bij de Jan van Goyenkade. Een verdachte die daar werd achtervolgd, ontdeed zich onderweg van bijna al zijn kleren en dook in het water. Agenten vorderden een boot van een omwonende en zetten de achtervolging in. Bij de Wouterenbrug gaf de verdachte het op en liet zich aan boord hijsen. Daarbij werd hij direct in de boeien geslagen.

Eenmaal op de kant begon de verdachte zich opnieuw flink tegen de agenten te verweren, waarop hij met pepperspray onder controle werd gebracht. In een politiebusje werd hij vervolgens afgevoerd naar het bureau. Waarvan de man verdacht wordt, is nog niet bekend gemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×