Esther Ouwehand, tweedekamerlid Partij voor de Dieren was aanwezig bij het protest (foto: Dick de Vos)

Demonstratie tegen Rijnlandroute met onthulling kunstwerk

Bij een demonstratie tegen aanleg van de Rijnlandroute waren afgelopen zaterdag enkele tientallen belangstellenden aanwezig. Het protest vond plaats bij Ommenabij, op de grens van Leiden, Wassenaar en Valkenburg. Er werd een acht meter hoog kunstwerk onthuld als statement tegen de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en Katwijk.

Het kunstwerk, gemaakt door Lamp Wouda en Sjef Oltheten, is een toren bestaande uit drie metalen palen die uitlopen op een draaiend punt. Het kunstwerk werd onthuldt door Esther Ouwehand, tweedekamerlid voor de Partij voor de Dieren. Het staat nu op een plek waar de Rijnlandroute in de toekomst moet komen. Aan de toren konden bezoekers vlaggetjes hangen met een zin of kreet, zo schreef een bezoeker: “Rijnlandroute? Ga toch fietsen!”

Naast de onthulling van het kunstwerk waren er ook sprekers, onder wie voorzitter Wim ter Keurs van de stichting ‘Behoud Rijnland’. “De bewoners die last zullen krijgen van de Rijnlandroute hebben al maanden slapeloze nachten, daarom varbazen wij ons om de ronduit botte manier waarop de provincie met hen omgaat”, aldus Ter Keurs.

Ook waren er optredens van bands als ’t Valies en Vetschiller, dat een speciaal protestlied had geschreven voor de gelegenheid. De geluidstheatergroep Ketel Haezer speelde een langsdesnelwegvoorstelling genaamd ‘AEKI’.

Video: Sijmen Groot

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×