Staatssecretaris Dekker opent academisch jaar Universiteit Leiden

In de Pieterskerk wordt vandaag door de Universiteit Leiden het begin van het academische jaar gevierd. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker zal een toespraak houden.

De kerk zit vandaag vanaf 15.00 uur vol met belangstellenden. Het welkomstwoord zal gehouden worden door Carel Stolker, rector magnificus en voorzitter van Universiteit Leiden waarna staatssecretaris Dekker het woord krijgt. De viering is online te volgen via een livestream.

Tijdens de openingsplechtigheid spreekt Vivek Goel, voormalig Provost van The University of Toronto en lid van het Coursera’s Leadership Team een lezing geven, getiteld ‘Beyond the Hype: Where MOOCs and On-Campus Meet’. Voorafgaand aan Goels lezing introduceert vice-rector magnificus Simone Buitendijk de online- onderwijsstrategie van de Universiteit Leiden.

Tijdens de opening van het academisch jaar wordt de Mr. K.J. Cathprijs uitgereikt aan een medewerker of student die in de afgelopen twee jaar de naam van de universiteit op positieve wijze naar buiten heeft gebracht. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 2.500 euro. Ook zal er muziek zijn van het madrigaal van het studentenmuziekgezelschap Sempre Crescendo.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×