De winnende foto, genomen in de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana (foto: Danielle Caspers)

Danielle Caspers wint Technolab's fotowedstrijd 'de vakantie over bruggen'

Danielle Caspers heeft de fotowedstrijd ‘de vakantie over bruggen’ van Technolab Leiden gewonnen, dat werd maandag live op radio Sleutelstad bekendgemaakt. Organisator Coen Jonkers en een vakjury van (foto)professionals (Ronald Knappers, Koene Parmentier en Hielco Kuipers) waren te gast in het programma Nieuws071 en bespraken de inzendingen. Aan het einde van de uitzending werd de winnares gebeld om haar te feliciteren. 

De winnende foto betrof een foto van hangsloten aan een brug in Ljubljana, Slovenië. “Dit is een foto met een verhaal. Mensen komen met hun geliefde naar deze brug toe en hangen een hangslot op en gooien de sleutel in het water als blijk van hun eeuwige liefde. Ook fototechnisch is het een goede foto. De scherptediepte is heel mooi in de foto en er zit ook een mooie kleur afwisseling in van al die verschillende sloten”, verklaarde juryvoorzitter Ronald Knappers het oordeel.

Winnares Danielle Caspers bedacht zich pas na haar vakantie, toen ze de actie op Facebook zag, dat ze deze foto wilde inzenden. “Ljubljana is sowieso een prachtige stad. En ik vond deze foto eigenlijk wel leuk gelukt, met die sloten op de voorgrond en nog een brug in de achtergrond”, aldus Caspers. De winnares heeft met de fotowedstrijd een rondvaart door Leiden en een boek over de bruggen van Leiden gewonnen.

het was niet gemakkelijk om een winnaar te kiezen aangezien ‘de marges tussen de top vijf inzendingen klein waren’. “De inzendingen waren erg divers. Van kinderen die een soort brug in elkaar hadden geknutseld tot plaatjes van high-tech bruggen met prachtige luchten erachter. Maar ook hele romantische beelden van oude gewelfde bruggen”, aldus Knappers.

In juli riep Technolab Leiden mensen via Facebook op om foto’s te maken van bruggen tijdens hun vakantie. “Dit onderwerp hadden we gekozen om letterlijk de vakantie te overbruggen. Daarnaast staat techniek bij Technolab hoog in het vaandel. Als je goed naar een brug kijkt, de ronde vormen, de driehoeksvormen, zit daar ook een hoop techniek in”, aldus Coen Jonkers.

Audiofragment: Coen Jonkers vertelt over de fotowedstrijd ‘de vakantie over bruggen’ en maakt samen met de vakjury de winnaar bekend

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×