Het huidige medaillon is al enige tijd in slechte staat waardoor het zorgde voor trillingen en geluidsoverlast. Door het na restauratie op een speciaal gebouwd fundament te leggen, moet worden voorkomen dat het opnieuw scheurt. (Foto's: Chris de Waard).

Gerestaureerd medaillon Breestraat krijgt eigen fundament

Het medaillon dat voor het stadhuis in de Breestraat lag, wordt na 3 oktober gerestaureerd teruggeplaatst. Het plateau dat het wapen van Leiden voorstelt, is in 1977 aan de gemeente geschonken door de Historische Vereniging Oud Leiden ter ere van het 75-jarig bestaan van die vereniging.

Audiofragment: Wethouder Strijk over het medaillon op de Breestraat dat momenteel wordt gerestaureerd.

Op diezelfde plek in de Breestraat lag van 1586 tot 1911 ook al een medaillon met het stadswapen. Het moest destijds wijken voor de komst van de tram. Het huidige medaillon is een reconstructie van het oorspronkelijke exemplaar dat is ontworpen in opdracht van heet stadsbestuur ter ere van de aanleg van de eerste bestrating van de Breestraat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×