Plassen water op de paden van het Van der Werfpark behoren binnenkort tot het verleden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Van der Werfpark op de schop: waterproblemen aangepakt

De gemeente gaat het Van der Werfpark opnieuw inrichten. Door een meevaller bij park Kweeklust in de Mors heeft de gemeente 350.000 euro over en dat geld wordt nu gebruikt voor de renovatie van het Van der Werfpark. Het opnieuw asfalteren van de paden stond al in de planning, maar door de meevaller kan nu ook de rest van het park op de schop.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over de renovatie van het Van der Werfpark.

Bij de renovatie wordt de wateroverlast in het park aangepakt en komt er ook een nieuw ontwerp voor de wandelpadenstructuur door het stadspark. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden nog dit jaar worden uitgevoerd.

kweeklust.jpg

Voor park Kweeklust had de gemeente ruim vier ton gereserveerd voor onderhoud. Doordat het park nog in goede staat verkeerd, is dat geld daar niet nodig en kan het nu voor een groot deel worden ingezet voor de renovatie van het Van der Werfpark. (Foto: Gemeente Leiden).

Advertentie

Leiden Opknapbeurt Van der Werfpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×