D66-leider Alexander Pechtold brengt komende donderdag een bezoek aan het jongerenhospice Xenia in Leiden

Pechtold op bezoek bij Xenia jongerenhospice Leiden

D66-leider Alexander Pechtold brengt komende donderdag een bezoek aan het jongerenhospice Xenia in Leiden. Hij is ambassadeur van het hospice, waar jongeren vanaf 16 jaar met een levensbedreigende ziekte terecht kunnen. Xenia geeft deze jongeren ondanks hun ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de tijd die hen nog rest. 

Xenia werd in april van dit jaar geopend. Het is het eerste hospice in Nederland dat speciaal gericht is op jongeren tussen 16 en 35 jaar. In Nederland bestonden al wel hospices voor kinderen en volwassenen. Pechtold krijgt een rondleiding en gaat in gesprek met bewoners en begeleiders. 

Pechtold woonde en werkte zelf jarenlang in Leiden en heeft nog altijd een bijzondere band met de stad. Zo raakte hij betrokken bij dit initiatief. Pechtold: ‘’Veel jongeren proberen ondanks hun ziekte toch alles uit het leven te halen. Ze volgen onderwijs, ontvangen hun familie en doen leuke dingen met vrienden. Xenia probeert hen een veilig thuis te bieden, kan waar nodig de zorg overnemen en is zo van onschatbare waarde voor de jongeren en hun families.’’

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×