Politie waarschuwt scooterrijders voor WOK-melding

De politie waarschuwt scooterrijders voor een aanpassing in de regelgeving met betrekking tot het opvoeren van (snor-)scooters. De regelgeving is met ingang van 1 juli dit jaar aangepast en dat betekent dat personen met opgevoerde scooters eerder een ‘Wachten Op Keuring’, oftewel WOK-status krijgen.

De politie treft regelmatig opgevoerde scooters/brommers aan bij controles. Vaak weten bestuurder dat best, maar soms blijkt dat de bestuurder hier niet van op de hoogte is. Bijvoorbeeld als een scooter tweedehands gekocht is. Het opvoeren van een scooter gaat met behulp van een bepaald onderdeel. Wanneer dit onderdeel wordt aangetroffen, krijgt een bestuurder een WOK-melding. Dit ‘verkeerde’ onderdeel is gemakkelijk en goedkoop te vervangen bij een geregistreerde fietsenmaker of scootermaker. Op deze kan een WOK-melding voorkomen worden.

Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat er niet meer met de scooter/brommer op de openbare weg mag worden gereden. Het voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×