Van den Berg en Sari tijdens een bijeenkomst van de Leidse SP die het tweetal steeds bleef steunen. (Foto: SP Leiden).

Ruzie ontslagen vuilnismannen en gemeente opgelost

De gemeente en twee onslagen medewerkers – Marcel van den Berg en Memet Sari – hebben de ruzie die volgde op hun strafontslag in 2012 bijgelegd. Na dat ontslag volgde een serie juridische procedures. Die worden nu stopgezet. De gemeente gaat de oud-medewerkers helpen bij het vinden van een passende betrekking. Dat wordt dan wel een baan buiten de gemeentelijke organisatie. 

Het college van burgemeester en wethouders ontsloeg de twee medewerkers van de afdeling Stedelijk Beheer in 2012. Van den Berg en Sari traden destijds op als woordvoerders namens veel collega’s in het proces rond de verzelfstandiging van de gemeentelijke dienst. Die ging uiteindelijk niet door. Volgens de gemeente viel de twee in dat proces veel te verwijten. Zo zouden ze collega’s die het niet met hen eens waren hebben geïntimideerd en bedreigd. De gemeente kwam destijds met die aantijgingen na een onderzoek van een ingeschakeld bedrijfsrecherchebureau.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×