Als het werk klaar is, kan het riool er weer 50 jaar tegen aan. (Foto's: Wilco Devilee).

Leiden repareert riool van binnen uit

Nog tot en met half oktober is de gemeente bezig met het repareren van het riool onder de Maresingel en de Herensingel. Het riool was eigenlijk aan vervanging toe, maar door een nieuwe techniek kan het nu van binnenuit worden hersteld. Goepkoper en veel minder overlast voor het verkeer en omwonenden, omdat het meeste werk onder de grond gebeurt. Er wordt een flexibele kous in de rioolbuizen aangebracht die vervolgens wordt uitgehard. Nadat de inwendige reparatie klaar is boort een robot de aansluitingen naar de huizen weer in de herstelde buizen.

Het verkeer zal nauwelijks hinder van de werkzaamheden ondervinden. Tijdelijke stoplichten regelen ter plaatse het verkeer daar waar nodig. Alleen de Haarlemmerweg wordt op de kruising van de Maresingel tijdelijk afgesloten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×