Museumschip Vlotburg ligt tot en met 6 oktober in Leiden. Het is dagelijks te bezoeken tussen 11.00 uur en 18.00 uur. (Foto's: Henny Zwaan).

Varend kasteelmuseum doet Leiden aan

Het is een slot, maar ook een soort vlot. Museumschip Vlotburg ligt sinds gisteren afgemeerd in Leiden. Het schip trekt veel bekijks en dat is logisch voor deze wel heel opvallende varende verschijning die zelfs iets weg heeft van een ark. Op het bovendek ‘grazen’ paarden.

Het bijzondere museumschip ligt tot en met 6 oktober aan de Zijlsingel in Leiden. Alleen op 3 oktober zoekt het varende kasteelmuseum even een veilig heenkomen tijdens het afsluitende vuurwerk dat wordt afgestoken vanuit het Ankerpark aan de overkant.

Het reizende museumschip is als attractie vooral leuk voor kinderen. Die krijgen in geuren en kleuren de verhalen te horen over de tijd dat dappere ridders nog jonkvrouwen kwamen redden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×