Agenten doen onderzoek bij de overvallen woning aan de Ter Haarkade. (Foto's: Toon van der Poel).

Politie zoekt getuigen van gewapende woningoverval

De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten over de gewapende overval die gisteravond plaatsvond in een woning aan de Ter Haarkade. Rond 21.00 uur werd er bij de woning aangebeld. De bewoner deed open en zag twee mannen de trap oplopen die direct een vuurwapen op hem richtten. De bewoner en zijn zoon zijn enige tijd in de woning vastgehouden terwijl het huis werd doorzocht. De overvallers vroegen onder meer naar de code van een kluis die in de woning aanwezig was.

De slachtoffers, een 37-jarige man uit Leiderdorp en een 63-jarige man uit Leiden, werden vastgebonden, maar konden zich kort nadat de overvallers de woning hadden verlaten zelf bevrijden. Hierop alarmeerden zij buurtbewoners, waarna de politie ter plaatse kwam. De verdachten zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan.

De verdachte die als eerste de trap op liep was een getinte man tussen de 28 en 35 jaar oud. Hij zou ongeveer tussen 1.60 – 1.70 m lang zijn en een dik/vatsig postuur hebben. Verder droeg hij een bivakmuts. De tweede verdachte was een stuk langer dan de eerste. Van hem is verder geen signalement beschikbaar. Beide mannen spraken Nederlands.

Bent u getuige geweest van deze woningoverval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met het politiebureau via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×