Dirigent Quentin Clare staat vol passie te dirigeren. (Foto: http://www.nmko.nl/)

NMKO zingt parodie 'O Fortuna'

”Gopher Tuna! Bring more tuna!” zong Het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest afgelopen zondag tijdens een repetitie. Dit is een parodie op het daadwerkelijke stuk wat ze gaat uitvoeren: de Carmina Burana van Carl Orf. Naast dit koorstuk dat gaat over liefde, seks, drinken en gokken worden ook de Paganini variaties van Sergei Rachmaninov ten gehore gebracht.

Some men like cheese
Het Nieuwe Mannheim Koor en Orkest bestaat voornamelijk uit jongeren die worden gedirigeerd door Quentin Clare. In augustus en september hebben de leden hard gerepeteerd om dit monumentale oratorium op een professioneel niveau neer te kunnen zetten. Repetitor David Dekker kwam met het idee om de misheard lyrics van O Fortuna op te nemen. Filmpjes met misheard lyrics zijn over heel YouTube verspreid. Dit zijn verkeerde ondertitels bij liedjes waarvan de originele tekst moeilijk te verstaan is en O Fortuna van Orf zat hier ook bij: ”Some men like cheese, hot temperate cheese”. 

De concerten zullen plaatsvinden op 18 september in het conservatorium van Den Haag en op 20 september in de Hooglandse Kerk in Leiden. Ze zijn nog niet uitverkocht. Hieronder kun je het filmpje met de misheard lyrics van O Fortuna zien.   

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×