Noord-Koreaanse vluchtelingen op conferentie Universiteit Leiden

Zeven Noord-Koreaanse vluchtelingen die allen hoge functies bekleedden binnen het regime, zullen tijdens een conferentie op de Universiteit Leiden vertellen hoe het er daar werkelijk aan toe gaat aan de top. 

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat prominente vluchtelingen uit Noord-Korea een lezing houden over de praktijken van de totalitaire staat op een conferentie. Volgens Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker zijn hun kennis, ervaringen en inzichten uniek. Noord-Korea kan op een heel andere manier begrepen worden nu de gecompliceerde overheidsstructuren besproken worden. 

Livestream
De Noord-Koreanen zullen spreken op 18 september. Live bijwonen kan niet meer vanwege de enorme belangstelling. Wel is de lezing te volgen via een livestream. De livestreamlink is die dag beschikbaar op de homepages van de universiteit. 

 

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×