Opnieuw een aanrijding in de tunnelbak in de A4. Vijf auto's botsten op elkaar. Er vielen geen gewonden. (Foto: Toon van der Poel).

Tunnelbak A4 nu al blackspot

Opnieuw heeft er in de tunnelbak in de A4 bij Leiden een aanrijding plaatsgevonden. Vanmorgen klapten daar vijf auto’s op elkaar. Er raakte niemand gewond, wel ontstond er een flinke file in de richting van Amsterdam. Nadat de auto’s waren weggesleept, kwam het verkeer weer op gang.

Over ongeveer eeen maand wordt de tweede tunnelbak opengesteld. Dan worden ook de rijstroken breder. Aan de verbreding van de A4 bij Leiden wordt al jaren gewerkt. Om het verkeer zoveel mogelijk door te laten rijden, besloot minister Schultz in 2011 dat het verkeer tijdens de werkzaamheden alvast door de ‘halve tunnelbak’ kon gaan rijden via smalle rijstroken. Om dat toch veilig te laten zijn, werd er een maximumsnelheid van 80 km/u gehanteerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×