Arriva start in december met een Kennislijn die gaat rijden tussen het Bio Science Park en de belangrijskte kennisinstellingen in de stad. (Foto: Marco Blaak).

Kennislijn start met alternatieve route

In december gaat de zogenaamde Kennislijn rijden. Een nieuwe busverbinding van Arriva die de belangrijkste kennisinstellingen in Leiden met elkaar gaat verbinden. De bussen gaan van en naar het Bio Science Park rijden en krijgen ook halteplaatsen bij belangrijke locaties van de Universiteit Leiden en de ROC’s.

Audiofragment: Wethouder Strijk over de tegenvaller bij de Niels Bohrtunnel die later klaar is voor de bussen van de Kennislijn.

Bij de start moeten de bussen noodgedwongen nog een tijdje via een alternatieve route rijden. De Niels Bohrtunnel onder de A44 bij Corpus wordt geschikt gemaakt voor langzaam verkeer en bussen, maar er blijkt een gasleiding onder het wegdek te liggen die eerst moet worden verlegd. Een tegenvaller, want daardoor is de verbindingsweg naar het Oegstgeester deel van het BSP niet op tijd klaar.

De bussen van de Kennislijn zullen daarom de eerste periode via de Wassenaarseweg rijden in plaats van langs de Plesmanlaan. 

De extra kosten komen voor rekening van de eigenaar van de gasleiding en dat is Liander.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×