De steentjes van het medaillon in de Breestraat zijn hersteld en schoongemaakt. Momenteel worden ze weer zorgvuldig op hun plek gelegd. (Foto: Chris de Waard).

Monumentaal medaillon: puzzelen op de Breestraat

Het monumentale medaillon dat voor het stadhuis in het wegdek van de Breestraat ligt, wordt deze dagen weer in elkaar gezet. Onlangs werd er al een speciaal fundament gebouwd om te voorkomen dat het in de toekomst opnieuw beschadigd raakt, nu worden met grote precisie de steentjes weer op hun plek gelegd.

Het is de bedoeling dat het plateau nog voor 3 oktober weer in ere is hersteld. Dat is wat sneller dan gepland. Eerder ging cultuurwethouder Strijk er nog van uit dat het pas na de viering van Leidens Ontzet zover zou zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×