Het Kringloopbedrijf aan de Willem Barentzstraat is nu nog onderdeel van de Gevulei. Als die per 2016 wordt opgeheven, gaat het vrijwel zeker verder als stichting. (Foto: PR).

Kringloopbedrijf het Warenhuis verzelfstandigt

Als de Gemeenschappelijke Vuilverwerking Leiden e.o. per 1 januari 2016 wordt opgeheven, heeft dat geen gevolgen voor het gemeentelijke Kringloopbedrijf Het Warenhuis. Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude gaan er mee door. Oegstgeest vooralsnog niet, maar die gemeente haakt mogelijk later alsnog aan als uit eigen onderzoek blijkt dat er geen betere alternatieven zijn.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit over de zelfstandige toekomst van Kringloopbedrijf Het Warenhuis.

Het Kringloopbedrijf gaat na volgend jaar waarschijnlijk verder als stichting. Het personeel gaat over. Als het aan wethouder De Wit ligt blijft ook het filiaaltje in het Leidse stadhuis open. Daar zit in het Trouwstraatje ‘t Waere Thuys.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×