Wim Mugge traint LSVV'70 (archieffoto: LSVV'70)

'Wim Mugge Sportpark' mag pas na overlijden oud-trainer

Studenten voetbalvereniging LSVV’70 wilde een deel van het sportpark in de Kikkerpolder vernoemen naar Wim Mugge. Als dank voor 24 jaar trouwe dienst als trainer. De KNVB ging al akkoord, alleen de gemeente ligt dwars en nu lijkt het allemaal niet door te gaan. LSVV’70 is boos en het CDA in de gemeenteraad heeft vragen gesteld.

Audiofragment: CDA raadslid Joost Bleijie over de naamgeving van deel Kekkerpolder.

LSVV ’70 – die op het terrein van Lugdunum voetbalt – onthulde bij het afscheid een naambord ter ere van de scheidend trainer op het nog naamloze terrein. De naamswijziging is volgens LSVV’70 een erkenning voor de lange en tomeloze inzet van Mugge in een tijd waar het vinden van vrijwilligers bij sport-verenigingen lastig is.

De gemeente ligt dwars vanwege gemeentelijke regelgeving: Mugge is nog niet dood en met uitzondering van de Koninklijke Familie worden delen van de openbare ruimte niet vernoemd naar levende mensen, zo meldt de gemeente. De club reageert verbolgen op het besluit van de gemeente dat het naambordje op het hek weer moet verdwijnen.

LSVV’70 reageert ludiek op hun website maar het onbegrip druipt van de pagina. De club belde met hun voormalige trainer om te zeggen dat hij dood moet zijn om het park naar hem vernoemd te krijgen. “De veldheer vindt het leven nog veel te mooi om er afscheid van te nemen,” staat er te lezen op de site van LSVV’70.

Over zes weken antwoordt het College van Burgemeester en Wethouders op de vraag van het CDA of er geen uitzondering gemaakt kan worden.

Leiden Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×