Zorg en Zekerheid Leiden heeft Joe Willman voor het aankomende seizoen gecontracteerd.

Derde Amerikaan voor ZZ Leiden

Voor het aankomend seizoen heeft Zorg en Zekerheid Leiden de derde Amerikaanse speler gecontracteerd. Het gaat om de 23-jarige en twee meter lange Joe Willman. Hij zal het team van coach Eddy Casteels vooral onder de borden moeten gaan versterken. Joe Willman, die qua uiterlijk wat Iers aandoet, speelde vorig seizoen in Tsjechië bij BK Nova Hut Ostrava. Daarvoor speelde hij vier jaar voor Bucknell University in Lewisburg, Pennsylvania.

In zijn seniorjaar maakte Joe Willman (van 5 augustus 1991) deel uit van het team van Bucknell, dat zo ongeveer alle schoolrecords verbeterde en gezien wordt al het beste team ooit van de Bison, zoals de basketballers van Bucknell bekend staan. In die ploeg liepen diverse spelers rond met een goed afstandsschot, waardoor het scorend vermogen van Joe Willman vooral onder de ring tot uiting kwam. Driepunters nam hij bij hoge uitzondering. Precies tien in zijn hele loopbaan in Lewisburg en daarvan maakte hij er slechts één. 

Dat hij wel degelijk aardig kan schieten bewees hij bij Ostrava, waar één op elke vier driepunters door het netje gleed. Voordat hij zijn eerste profcontract tekende, verliet Joe Willman Bucknell met een totaal puntenaantal van 1162.

Zorgen over de fysieke gesteldheid van Joe Willman lijken overbodig. In zijn vier seizoenen bij Bucknell miste hij geen enkele wedstrijd en is dan ook in het bezit van het schoolrecord op dat gebied met 134 duels.Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×