Een kunstenaar begeleidt bezoekers door zijn galerij (Foto: Floren van Olden, fotoreportage: J.P. Kranenburg).

Kunstroute Leiden viert 20-jarig bestaan

De twintigste editie van de ‘Kunstroute Leiden’ vindt dit weekend plaats. Op 27 en 28 september stellen 145 kunstenaars hun werkplek open voor een blik achter de schermen. Bezoekers kunnen in gesprek met de kunstenaars en het aanbod van kunstwerken bewonderen. Donderdagmiddag was de officiĆ«le aftrap in Scheltema. Daar werd ook de Hermine van Bersprijs uitgereikt.

Audiofragment: Rolf Eijgenraam sprak met Cultuurwethouder Strijk, projectmanager Resi van der Ploeg en winnares Margot Zweers

Dit jaar zijn er extra veel activiteiten die speciaal voor de verjaardag van de kunstroute zijn ontwikkeld. Het feest is al begonnen op 13 september, met de opening van tekenfestival ‘The Big Draw‘. Het festival loopt door tot en met 28 september. Ook tijdens de Kunstroute zijn er tal van tekenactiviteiten voor bezoekers.

Sinds 1994 is het initiatief van Frank KappƩ uitgegroeid tot een onmisbaar Leids evenement. Bij de eerste editie deden er nog 20 kunstenaars mee, dit jaar zijn dat er maar liefst 145.

Het gratis routeboekje is dit weekend vanaf 12:00 uur verkrijgbaar bij startpunt ‘Museum De Lakenhal’. Alle locaties zijn op beide dagen te bezoeken tot 18:00 uur. Op de website van ‘Kunstroute Leiden‘ zijn alle adressen die dit jaar deelnemen al te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×