Een van de brandweermannen wist de poes te redden door zelf te water te gaan. (Foto's: Toon van der Poel).

Kasteelkat Oud Poelgeest gered door brandweer

De ‘kasteelkat’ van Congrescentrum Oud Poelgeest is gisteren door de brandweer gered uit een wel erg benarde positie. De kat was onder een vlonder dat deels over de vijver ligt, gekropen en kon daar niet meer tussenuit komen. Vervolgens werd de brandweer gebeld.

In eerste instantie is geprobeerd om enkele planken te verwijderen, maar dat mislukte. Vervolgens is een van de brandweermannen het water in gestapt en wist de doodsbange en kletsnatte poes veilig op het droge te krijgen. De poes wist na de redding niet hoe snel hij het kasteel in moest vluchten.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×