Het Gemeenlandshuis van het Hoogheemraadschap van Rijnland op de Breestraat in Leiden (Archieffoto: PR)

Waterschapsbelasting in 2015 omlaag

Voor ingezetenen gaat in 2015 de waterschapsbelasting omlaag van 55% naar 50% van het kostenaandeel. Dat heeft de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap van Rijnland besloten. Hiermee wordt een ‘weeffout’ in de waterschapswet hersteld.

Het financiële stelsel van een waterschap is ingewikkeld. Er zijn verschillende categorieën, o.a. ingezetenen en eigenaren van gebouwen en grond, die ook verschillende belangen hebben bij het beheer van het watersysteem. Een bollenteler bijvoorbeeld is meer afhankelijk van een goed waterpeil dan een bewoner van een appartementengebouw. Maar iedereen is even gebaat bij een stevige zeewering.

De wijziging moet nog worden goedgekeurd door de Staten van Noord- en Zuid-Holland. Deze goedkeuring wordt binnen enkele weken verwacht.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×