De interactieve kaart van Leidens beleg en ontzet van Erfgoed Leiden en Omstreken (Afbeelding: PR)

Herbeleef Leidens Onzet met Erfgoed Leiden

Vierhonderdveertig jaar geleden werd op 3 oktober Leiden ontzet van het Spaanse beleg. Het is in Leiden ieder jaar aanleiding voor het feest der feesten. Het barst zoals te ruiken, voelen en zien is in de stad over enkele dagen weer los.

Audiofragment: Erfgoed Leiden directeur Ariela Netiv over de interactieve kaart over het beleg en het ontzet van Leiden.

Hoe de belegering van de stad er precies uitzag, is nu op de website van Erfgoed Leiden (gemeentearchief) te bekijken via een interactieve kaart. Wil je weten hoe ver de Lammenschans, waar de hutspot werd gevonden, van de stadsgrens lag of wat voor mens de Leidse glipper nou precies was? Het is allemaal te bekijken op deze kaart.

De themakaart over het Beleg van Leiden is de nieuwste toevoeging aan de interactieve kaartencollectie van Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO). Omdat van veel historische gebeurtenissen precies bekend is waar zij zich hebben afgespeeld, kan een volledig verhaal worden verteld. In de kaart van het Beleg zijn dan ook vele anekdotes over Leidse schutters, schepenen en burgers, de oorlogsmaatregelen, gevechten rondom de stad en het uiteindelijke ontzet van de stad terug te vinden. 

De website van ELO is, vanwege de vele mogelijkheden die de bezoeker heeft, genomineerd als website van het jaar.

Leiden leidensontzet2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×