Burgemeester Lenferink knipte het lintje bij de heropening. Daarbij werd hij geassisteerd door maar liefst drie honden. Eentje kwam de schaar bregen, terwijl twee andere viervoeters het lintje voor hem vasthielden. (Foto's/video: Chris de Waard).

Dierenasiel zaterdag feestelijk heropend tijdens open dag

Onder enorme publieke belangstelling heeft burgemeester Lenferink afgelopen zaterdag het streekdierentehuis Stevenshage heropend. Het dierenasiel is de afgelopen maanden fors uitgebreid. Het oude gebouw werd gesloopt en vervangen door moderne nieuwbouw. Alleen de hondenafdeling bleef zoals ‘ie was. Dat gedeelte van het asiel was nog vrij nieuw.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170890182″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de opening en sprak met burgemeester Lenferink, asielvoorzitter Bob Nieman, beheerder Nicolette Bloemendaal en de vorige beheeerder Leen Gottschal.

Het nieuwe asiel biedt meer vooral ruimte voor de opvang van katten. Ook het buitenverblijf van het pensiongedeelte is flink uitgebreid en er is een aparte quarantaine-afdeling waar groepen zieke dieren kunnen worden opgevangen zonder dat ze in contact komen met de rest van het asiel. Het asiel heeft ook een verdieping gekregen. Daar zijn enkele kantoorruimtes gemaakt en een multifunctionele ruimte voor bijvoorbeeld de ontvangst van schoolklassen. 

Voorzitter Bob Nieman en burgemeester Lenferink hielden een praatje bij de officiƫle heropening van het dierenasiel.

Het asiel hield zaterdag ook de jaarlijkse open dag. Die trok meer bezoekers dan normaal, onder meer vanwege het prachtige weer en natuurlijk omdat veel mensen benieuwd waren naar het nieuwe asiel.

De verbouwing heeft een miljoen euro gekost. Het asiel heeft dat bedrag – na jaren sparen en publieksacties – helemaal uit eigen middelen kunnen betalen. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×