Marien den Boer, CDA-wethouder Financiën. (Foto: PR)

Oegstgeest schrapt voorzieningen om begrotingstekort te dichten

De gemeente Oegstgeest gaat flink snijden in de voorzieningen van het dorp om het begrotingstekort, oplopend tot €1,8 miljoen in 2018, te dichten. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde begroting. Dit alles is nodig om als zelfstandige gemeente door te kunnen gaan met een solide financiële positie, verklaarde het College van Burgemeester van Wethouders van VVD, Leefbaar Oegstgeest en CDA bij de presentatie van zijn eerste meerjarenbegroting.

Eerder werd bekend dat de gemeente het voornemen heeft om zwembad Poelmeer te sluiten. Nu blijkt dat ook de muziekschool, de volksuniversiteit, het groenonderhoud en de sportterreinen in 2018 het zonder een structurele bijdrage van de gemeente zullen moeten stellen. Het College van B&W hopen deze voorzieningen “over te kunnen dragen aan de samenleving”.

Om de begroting verder in balans te krijgen zal de onroerendezaakbelasting (OZB) flink stijgen. De OZB zal structureel met 18,75% stijgen en eenmalig met een extra 1,25%. Voor een huis met een WOZ-waarde van €400.000,- betekent dat €80,- per jaar meer belasting.

De gemeenteraad bespreekt in november de begroting. Dan zal blijken of alle bezuinigingsplannen ook daadwerkelijk doorgaan. Bij het voornemen zwembad Poelmeer te sluiten bleek de gemeenteraad afgelopen week erg kritisch en leek niet zonder meer akkoord te gaan. Het kan de komende tijd dus nog spannend worden in Oegstgeest.

Oegstgeest poelmeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×