LUMC Wetenschapsdag in teken van 'kennis maken'

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) organiseert op zondag 26 oktober zijn jaarlijkse wetenschapsdag. Het thema is dit jaar ‘Maak kennis in het LUMC!’ Op het Leidse Plein – in de centrale hal en bij het Boerhaaveplein in het LUMC – presenteren meer dan 25 afdelingen zich. Daarnaast zijn er lezingen in de collegezalen en is het Anatomisch Museum geopend.

De LUMC Wetenschapsdag is geschikt voor kinderen én volwassenen. Er zijn allerlei opdrachten en de kinderen kunnen meedoen met het spel ‘Je zal het maar hebben!’ in Collegezaal 1. Na afloop krijgen ze sowieso een cadeautje.

Tijdens de LUMC Wetenschapsdag kan er onder meer een virtuele reis gemaakt worden door alle holten van het hart. Ook kunnen eer zaken worden bewonderd als een kunstgehoororgaan en kunnen de bezoekers ook testen hoe goed het eigen gehoor is. Ook bijzonder: een demonstratie van een operatie van een nog ongeboren kind met een levensecht simulatormodel.

De LUMC Wetenschapsdag duurt van 12.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×