Dat Leiden warmt loopt voor goede doelen bleek in december 2011 wel toen Serious Request meer dan 8,6 miljoen euro ophaalde.

Gemeente Leiden wordt geen goed doel

Leiden gaat geen gemeentelijke goede-doelenstichting oprichten. VVD-raadslid Juliette Gilissen had dat plan een jaar geleden ingediend om het makkelijker te maken voor mensen om geld te geven aan projecten in de stad die ze een warm hart toedragen. Bijkomend voordeel zou de betrokkenheid van de gemeente moeten zijn, om zo de gesteunde doelen ook te helpen realiseren.

Volgens het college is het niet mogelijk om binnen de gemeentelijke organisatie zo’n fonds op te richten en een aparte stichting is volgens de gemeente niet rendabel. Wel staat de gemeente sympathiek tegenover het voorstel en gaat daarom alle te ondersteunen goede doelen via de website publiceren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×