De Argentijnse meestergitarist Hernan Reinado staat zondagmiddag 26 oktober met zijn trio op het podium bij de X. (Foto: PR).

Argentijnse meestergitarist bij de X

Zondag 26 oktober organiseert Muziekpodium De X een concert van het befaamde Argentijnse Hernan Reinado Trio met een mix van Argentijnse folk, tango, flamenco en jazz. De Argentijnse meestergitarist en componist Hernán Reinaudo tourt voor de vijfde keer door Europa, deze keer om zijn nieuwe CD voor te stellen. Na zijn intrigerende soundtrack van de geprezen film La Máquina Que Hace Estrellas werd het tijd voor een geheel nieuw project met eigenzinnige composities waarvoor hij enkele vooraanstaande Argentijnse musici uitnodigde.

Met zijn uitbundige veelzijdigheid verrast hij opnieuw met een geheel eigen mix aan stijlen die hij vlekkeloos aan elkaar weet te rijgen: van folklore en jazz tot tango en flamenco! Een flamboyante mix die symbool staat voor de verscheidenheid die de kosmopolitische stad Buenos Aires zo typeert en siert! In de X treedt hij op met Ananta Roosens (viool) en de pianist Lalo Zanelli.

Het concert vindt plaats in de Qbus, Uiterstegracht 142 in Leiden. De toegang is  € 12,50. Wie vooraf reserveert via www.de-x.nl of www.muziekhuis.nl, betaalt een tientje. Aanvang: 15.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×