Een zondagmiddag Bockbier proeven kan binnenkort weer in het historische centrum van Leiden. (Foto: PR).

Alleen Bockbier van kleine Nederlandse brouwerijen

Op zondag 9 november kan er weer Bockbier geproefd worden in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben weer een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar Bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het Bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd. De Bokkenwandeling is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder evenement waarbij honderden mensen proeven van de Hollandse biercultuur.

Tijdens de Bokkenwandeling kunnen bieren geproefd worden van kleine Nederlandse brouwerijen. Dit jaar is door bierkenner Bas Koster de volgende selectie gemaakt: Het Schevenings Bokje, van brouwerij Scheveningen; Weijsbeer Bock, van brouwerij de Blauwe ijsbeer; Zaans Bokje, van brouwerij Breugem; Slobberbok, (2e prijs in 2013 Pint Bockbierfestival) van Brouwerij Klein Duimpje; Maximus Bock, van Brouwerij Maximus; Texels Bock, van Texelse Brouwerij; Nelis Herfstbock, van Brouwerij de Prael; Christoffel Bok van Christoffel Speciaalbieren en Kompaan Bokbier van Kompaan.

Deelnemers maken een stadswandeling langs zes cafés in de Leidse binnenstad. In totaal doen er negen cafés mee er zijn twee routes. De cafés die meedoen zijn: Café L’Espérance, Café de Keyzer, Café de Kroeg, Biercafé Lemmy’s, Café Storm, Sociëteit de Burcht, Etablissement Einstein, Café de Vergulde Kruik en Café Re-Spons.

Deelname aan de Bokkenwandeling kost € 27,50 p.p. (of € 30 op de dag zelf). Dat is inclusief een routebeschrijving, een stempelkaart, zes bockbierbonnen, een speciaal glas en aan het eind van de wandeling een oorkonde en een leuke attentie. Starten kan vanaf 14.00 uur. De Bokkenwandeling eindigt om 19.00 uur maar men mag uiteraard langer blijven. Aanmelden en meer informatie op www.bokkenwandeling.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×